Detta är en mustig chokladcheesecake man bakar i ugnen.Enligt orginalrecept kan man även tillsätta
50 gr valnötter vilket min man inte gillar så jag hoppade över det i denna kakan.
Jag använde en lite form och tog en tredjedel av receptet men detta är till en stor form ca 26-28 cm diameter.
Till botten:
200 gr smör
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
Till fyllning:
200 gr mörk choklad 70%
300gr färskost typ philadelphiaost
3 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
2 msk kallt espressokaffe eller annat starkt gott kaffe
Till garnering:
lite färska hallon
riven choklad
Mixa allt till botten till en en jämn och tjock deg tryck ut den i en smord springform med bakplåtspapper i botten, ställ den kallt i kylen.
Sätt ugnen på 175grader.
Hacka chokladen och smält den försiktigt i micron och rör med jämna mellanrum typ var 15 sek.
Mixa ihop ost,ägg och socker till en jämn smet kör i resten och mixa jämt smeten är lös.
Häll nu över den på chokladbotten i springformen och in i ugnen ca 55 min.
Låt kakan svalna ställ sedan i kyl några timmar.
Dekorerera kakan med hallon och riven choklad innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar