söndag 22 april 2012

Maräng och frukttårta


Detta behövs till tårtan

2 marängbottnar hemgjorda eller färdigköpta

3 dl  vispgrädde

3 dl vaniljkräm typ marsàns kokta eller hemmagjord

2 dl blåbär

1 stor mango

250gr jordgubbar


Jag började med att skala mangon och tärna den . Skölj och dela jordgubbarna i mindre bitar spara ev. någon till ”toppdekor”.
                               Hacka chokladen grovt.Vispa grädden och blanda in vaniljkrämen. Så här långt kan man förbereda denna tårta man man skall lägga ihop den precis innan servering annars ”smälter” marängen och det blir pannkaka av allt.När du lägger ihop den börjar du med en marängbotten lägger på hälften av vaniljkrämsgrädden och hälften av frukten och chokladen på med nästa botten och lägg på resten av frukt och choklad sätt sedan några stora fina jordgubbar överst.
Detta är en glutenfri tårta och kan även göras laktosfri om man använder laktosfri grädde och kokar marsànkrämen på laktosfri mjölk och hoppar över mjölkchokladen. Den kan göras enkelt för de som inte gillar att baka eller man kan baka bottnar själv och koka vaniljkrämen från grunden.Frukten kan ju varieras i det oändliga J
Det är nog därför detta är en av mina favoriter och den är ju bara så god.
Och många även med olika allargier kan äta den.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar