Detta behövs till tårtan
2 marängbottnar hemgjorda
eller färdigköpta
3 dl vispgrädde
3 dl vaniljkräm typ
marsàns kokta eller hemmagjord
2 dl blåbär
1 stor mango
250gr jordgubbar
Jag började med att
skala mangon och tärna den . Skölj och dela jordgubbarna i mindre bitar spara
ev. någon till ”toppdekor”.
Hacka chokladen grovt.Vispa grädden och blanda in vaniljkrämen. Så
här långt kan man förbereda denna tårta man man skall lägga ihop den precis
innan servering annars ”smälter” marängen och det blir pannkaka av allt.När du lägger ihop den
börjar du med en marängbotten lägger på hälften av vaniljkrämsgrädden och
hälften av frukten och chokladen på med nästa botten och lägg på resten av
frukt och choklad sätt
sedan några stora fina jordgubbar överst.
Detta är en glutenfri
tårta och kan även göras laktosfri om man använder laktosfri grädde och kokar
marsànkrämen på laktosfri mjölk och hoppar över mjölkchokladen. Den kan göras
enkelt för de som inte gillar att baka eller man kan
baka bottnar själv och koka vaniljkrämen från grunden.Frukten kan ju varieras i
det oändliga J
Det är nog därför
detta är en av mina favoriter och den är ju bara så god.
Och många även med olika allargier kan äta den.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar