lördag 28 april 2012

Choklad och mint whoppies


Detta är chokladwhoppies med en krämig choklad och mintfyllning en njutning till kaffet.

Receptet ger cirka 40 kakor (20 dubbla)
50 g smör, rumsvarmt
1/2dl solrosolja
1 1/4 dl socker
1 ägg, rumsvarmt
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk äkta vaniljpulver
1 kryddmått salt
1/2 dl mjölk
1/2dk kakao

Fyllningen:
125gr mjukt smör
4dl florsocker
3 msk kakao
2 tsk kokande vatten
några droppar mintessens

Gör så här:
Vispa smör,olja och socker till en fluffig kräm. Tilsätt ägget och rör om till det är väl blandat. Rör ner alla torrvaror och rör om. Avsluta med att hälla i mjölken och rör om försiktigt tills allt är blandat (OBS: Vispar du för mycket kan smeten lätt bli för rinnig och whoopisarna platta).
Häll i smeten i en spritspåse med rund tyll och spritsa ut på en bakpapperklädd plåt (gör dem lite större än en 5 krona – De kommer växa lite). Har du ingen spritspåse och tyll så går det lika bra att klicka ut dem på plåten med hjälp av sked men om det blir som mina lite väl fast smet kan det vara smart att fukta handen med vatten och platta till kakorna lite innan gräddning.
Grädda kakorna på 175 grader i nedre delen av ugnen (nära mitten) i 8-10 min. I min ugn ska de stå inne i 9 min men det skiljer sig åt från ugn till ugn. Håll koll på dem så att de inte får färg i kanterna.

 De ska vara lite fluffiga och mjuka inuti. Låt nu kakaorna kallna helt till de skall fyllas.
Dax för fyllningen vispa smör och florsocker pösigt enklast är att ta i lite florsocker åt gången ,ta i kakaon och vattnet vispa till en jämn röra låt ev. stelna lite i kylen.

Lägg ihop kakorna med en rejäl klick mintkräm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar