tisdag 14 december 2010

Våfflor utan mjölk och ägg


Detta recept har jag fått av en vännina det är  toppen om man har mjölk och äggallergiker i familjen.
5 dl vatten
5 dl vetemjöl
1,5 dl smält margarin (ca 135 gr)
1 msk bakpulver
0,5 msk socker

Vispa ihop allt till en jämn smet och låt den svälla en stund innan du börjar grädda de frasiga våfflaorna.
Det blir ca 12 våfflor

4 kommentarer:

  1. Jag ber om ursäkt att jag skriver en kommentar på ett så gammalt inlägg, men jag ville bara fråga om det värkligen ska vara en msk bakpulver i smeten?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej helt ok :-) eftersom smeten är rätt tung så behövs det faktiskt 1 msk bakpulver. Lycka till med våffelbakandet !! mvh Eva

      Radera
  2. Letade recept på Vofflor utan ägg och mjölk. (Som är det rätta receptet vad jag vet).
    Detta recept var helt utsökt och krispiga vofflor blev det. Jag tog bara en rågad tsk bakpulver för att jag la till 1 dl vatten för tunnare konsistens. Tack för ett bra recept!!

    /från Bollnäs Hälsingland

    SvaraRadera
  3. Jättegoda våfflor ! Jag slänger i lite vaniljpulver också =) Det blir mumsigt !

    SvaraRadera