fredag 27 april 2012

Choklad whoopies grundrecept

 

Detta är chokladwhoopies recept som du kan smaksätta med
 punch,mint,apelsin,kaffe eller vad du nu önskar eller bara ta det precis som de är och variera fyllningarna.De på bilderna är med kokos och choklad då har jag bytt ut 1/2 dl vetemjöl mot kokos.
En med moccafyllning och en med choklad och mintsmörkräm.

Receptet ger cirka 40 kakor (20 dubbla)
50 g smör, rumsvarmt
1/2dl solrosolja
1 1/4 dl socker
1 ägg, rumsvarmt
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
 1/2 tsk äkta vaniljpulver
1 kryddmått salt
1/2 dl mjölk
1/2dk kakao

Gör så här:
Vispa smör,olja och socker till en fluffig kräm. Tilsätt ägget och rör om till det är väl blandat. Rör ner alla torrvaror och rör om. Avsluta med att hälla i mjölken och rör om försiktigt tills allt är blandat (OBS: Vispar du för mycket kan smeten lätt bli för rinnig och whoopisarna platta).
Häll i smeten i en spritspåse med rund tyll och spritsa ut på en bakpapperklädd plåt (gör dem lite större än en 5 krona – De kommer växa lite). Har du ingen spritspåse och tyll så går det lika bra att klicka ut dem på plåten med hjälp av sked men om det blir som mina lite väl fast smet kan det vara smart att fukta handen med vatten och platta till kakorna lite innan gräddning.
Grädda kakorna på 175 grader i nedre delen av ugnen (nära mitten) i 8-10 min. I min ugn ska de stå inne i 9 min men det skiljer sig åt från ugn till ugn. Håll koll på dem så att de inte får färg i kanterna. De ska vara lite fluffiga och mjuka inuti.Vid mitt första försök var mina inne lite för länge goda men inte helt som det skulle vara enligt receptet.
Nu skall de fyllas med tex smörkräm,tryffel eller din favoritfyllning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar