fredag 27 april 2012

Chokladwhoopies med moccakräm

Detta är chokladwhoopies med kokos i degen och en fyllning med smak av choklad och kaffe.
Receptet ger cirka 40 kakor (20 dubbla)
50 g smör, rumsvarmt
1/2dl solrosolja
1 1/4 dl socker
1 ägg, rumsvarmt
2,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk äkta vaniljpulver
1 kryddmått salt
1/2 dl mjölk
1/2dk kakao
0,5 dl kokos

Fyllning:
100 gr rumsvarmt smör
4 dl florsocker
0,5 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1,5-2 msk stark gott varmt kaffe
Gör så här:
Vispa smör,olja och socker till en fluffig kräm. Tilsätt ägget och rör om till det är väl blandat. Rör ner alla torrvaror och rör om. Avsluta med att hälla i mjölken och rör om försiktigt tills allt är blandat (OBS: Vispar du för mycket kan smeten lätt bli för rinnig och whoopisarna platta).
Häll i smeten i en spritspåse med rund tyll och spritsa ut på en bakpapperklädd plåt (gör dem lite större än en 5 krona – De kommer växa lite). Har du ingen spritspåse och tyll så går det lika bra att klicka ut dem på plåten med hjälp av sked men om det blir som mina lite väl fast smet
Grädda kakorna på 175 grader i nedre delen av ugnen (nära mitten) i 8-10 min. I min ugn ska de stå inne i 9 min men det skiljer sig åt från ugn till ugn. Håll koll på dem så att de inte får färg i kanterna. De ska vara lite fluffiga och mjuka inuti.Vid mitt första försök var mina inne lite för länge goda men inte helt som det skulle vara enligt receptet.

Vispa smör och hälften av florsockret riktigt fluffigt blana i resten av det torra och vispa tillsätt sedan kaffet och vispa till en jämn smet låt ev. blandningen svalna och stelna lite innnan du lägger ihop de avsvalnande kakorna med moccakrämen.

När jag lagt ihop kakorna rullade jag kanterna i lite finstrimlad  vit, ljus och mörk choklad men det är bara för syns skull så välj något du har hemma att dekorera eller åt bara kakorna vara som de är de är vackra som de är.

Lycka till med bakningen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar