söndag 15 april 2012

Biscotti med hasselnötter och choklad



Efter mitt förra försök med kardemumma biscotti hade jag nu lust att testa något annat, de andra var goda men det är alltid spännande att testa nya smakkombinationer och det blev med apelsin, choklad och hasselnötter för det fanns hemma i skåpet.
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
0.5 dl rörsocker
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
4,5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1,5 dl hasselnötter
50 gr mörk choklad
rivet skal av en apelsin

Värm ugnen till 175 grader.

Blanda allt till en deg.
Jag körde mitt i mixern men gör du det för hand så hacka nötterna
och chokladen grovt först innan du tar i den.

Dela degen i två. forma till längder.
Lägg upp på plåt platta till lite och grädda 25 minuter.
Tag ut och dela lite på snedden och lägg snittytan uppåt.
Sänk till 125 grader och låt biscottin torka cirka 10 minuter till.
Detta blev en god spröd och självklart nötig variant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar