50 g smör, rumsvarmt
1/2dl solrosolja (45gr)
1 1/4 dl socker (125gr)
1 ägg, rumsvarmt
3,5 dl mjöl (210gr)
2 tsk bakpulver (10gr)
1 1/2 tsk äkta vaniljpulver (15gr )
1 kryddmått salt
3/4 dl mjölk
Fyllning
50gr vit choklad
1 msk smör
100gr färskost
1,5msk florsocker
1 dl kokos
Fyllning
50gr vit choklad
1 msk smör
100gr färskost
1,5msk florsocker
1 dl kokos
Gör så här:
Vispa smör,olja och socker till en fluffig kräm. Tilsätt ägget och rör om till det är väl blandat. Rör ner alla torrvaror och rör om. Avsluta med att hälla i mjölken och rör om försiktigt tills allt är blandat (OBS: Vispar du för mycket kan smeten lätt bli för rinnig och whoopisarna platta).
Häll i smeten i en spritspåse med rund tyll och spritsa ut på en bakpapperklädd plåt (gör dem lite större än en 5 krona – De kommer växa lite). Har du ingen spritspåse och tyll så går det lika bra att klicka ut dem på plåten med hjälp av sked .
Grädda kakorna på 175 grader i nedre delen av ugnen (nära mitten) i 8-10 min. I min ugn ska de stå inne i 9 min men det skiljer sig åt från ugn till ugn. Håll koll på dem så att de inte får färg i kanterna. De ska vara lite fluffiga och mjuka inuti.
Fyllningen.
Smält vit chokladoch smör över vattenbadvispa detta tillsammans med färskosten och blanda i kokos och florsocker rör nu till en jämn röra.
Lägg ihop kakorna med en rejäl klick kokoskräm.
Rulla ev. kanterna i lite färglatt strössel eller kokos.
Lycka till !!!
Fyllningen.
Smält vit chokladoch smör över vattenbadvispa detta tillsammans med färskosten och blanda i kokos och florsocker rör nu till en jämn röra.
Lägg ihop kakorna med en rejäl klick kokoskräm.
Rulla ev. kanterna i lite färglatt strössel eller kokos.
Lycka till !!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar