Till dessa kycklingbakelser har jag använt receptet på Succeterten men gjort bakelsevarianter istället.
Bakelserna är glutenfria.
Bakelserna är glutenfria.
Botten:
4 äggvitor
150 gram florsocker
150 gram sötmandel
4 äggvitor
150 gram florsocker
150 gram sötmandel
Kräm/topping:
4 äggulor
1 dl vispgrädde
125 gram socker
1 ts vaniljsocker
150 gram smör
4 äggulor
1 dl vispgrädde
125 gram socker
1 ts vaniljsocker
150 gram smör
dekor
ca 100-150 gr marsipan
gul och röd färg
Mal mandeln och blanda det med florsockret .
Vispa äggvitor till hårt skum och vänd i
Vispa äggvitor till hårt skum och vänd i
mandelblandningen.
Häll röran i en smord form 24 cm i diameter eller i en smord muffinsform så får du rundlarna till bakelsena med en gång annars tar man bara ut dem i den hela kakan med ett runt pepparkaksmått.
Gör de inte för stora bakelserna blir rätt mäktiga.
Gör de inte för stora bakelserna blir rätt mäktiga.
Grädda i 160 gr i ca 30-35 min.
Gräddningen blir en aningen kortare om du använder muffinsplåten.
Låt nu botten stå och bli kall.
Gräddningen blir en aningen kortare om du använder muffinsplåten.
Låt nu botten stå och bli kall.
Rör i hop äggulor,grädde,vaniljsocker och socker värm sakta upp det över svag värme tills den första "kokbubblan" kommer ta då bort från värmen nu skall krämen ha tjocknat så låt den stå
och svalna rör om då och då.
Rör sedan in mjukt rumstempererat smör i äggkrämen kör gärna med elvisp jag tyckte det gick bra i allafall och ställ den kallt så den stelnar lite.
och svalna rör om då och då.
Rör sedan in mjukt rumstempererat smör i äggkrämen kör gärna med elvisp jag tyckte det gick bra i allafall och ställ den kallt så den stelnar lite.
Sedan brer du den över rundlarna lite "fluffigt"
Gör runda kulor av gul marsipan sätt på ögon, näbb och tuppkam som du toppar kakorna med och orange marsipan till fötter och nu har du söta påskbakelser.
Bakelserna förvaras i kyl .
Glad påsk!!!
Supersöta! :)
SvaraRaderaTack ;-)
SvaraRadera