tisdag 6 december 2011

En mörk chokladpralin fylld med vit chokladtryffel med en hint av mint


Det är bara så kul att göra chokladpraliner och den är bara helt ljuvlig för oss mint och chokladälskare.
Detta blir 16 lyxiga praliner
Till skalet
ca 100 gr mörk choklad

Fyllning
50 gr vit choklad
2msk vispgrädde
1 polkagristång eller ca 4-5 polkagrisar

Silikon eller pappersformar

Smät chokladen låt den svalna lite (temperera den) pensla eller häll choklad i skalen och töm ut överfödig choklad så du får plats med fyllningen.Låt chokladen stelna under tiden kan du göra tryffeln.

Hacka den vita chokladen fint och lägg den i en skål koka upp grädden, lättas i micron när mängden är så liten. Häll den varma grädden över den vita chokladen och rör till alla choklad smält.
Krossa polkagrisarna med en mortel och häll det i tryffeln och fyll i chokladskalen nästan helt upp.


Låt nu tryffeln stelna innan du toppa med smält choklad vänta tills chokladen stelnat och ta av silikonformen , har du gjort i pappersformar kan du själv välja om du vill ha pappret kvar eller ej.

 
Nu har du härliga praliner med en krämig fyllning perfekt till att avsluta en god middag med eller kanske till julbordet.


2 kommentarer:

  1. hejsan :) tänkte fråga lite om fyllningen som du har, är den lite krämig typ men inte så att det rinner? jag tänkte prova att ha kokos i istället för polka vad tror du om det ?:)/ carolinejohansson94@msn.com
    svara gärna i ett mail :P

    SvaraRadera
  2. Hej! Jag tror det blir supergott med kokos frågan är om man skall rosta den först i en torr stekpanna för ännu rikare smak eller köra den som den är. Fylllningen är krämig men inte rinnande men kokosen drar ju åt sig vätska och sväller så du skall kanske öka mängden lite på grädden men du får nog pröva dig fram. Lycka till mvh Eva

    SvaraRadera