måndag 5 december 2011

Daimtryffel


 I år blev det daimtryffel till jul den har jag inte testat ännu :) Men så god den blev och hela familjen gillade den så får nog gömmas undan om den skall finnas kvar till jul.
Till detta använde jag:
150 gr mörk choklad 55%
0,75 dl vispgrädde
1 msk smör
0,5 tsk honung

1 dubbeldaim
kakao eller o`boy att rulla tryffeln i

Hacka chokladen fint och lägg den i en skål. Hacka daimen låt ligga på vänt.


Koka upp grädde, smör och honung häll det över chokladen och vispa till en jämn smet rör i daimen och häll det i en foileklädd form ca 10x18 cm .

Låt tryffeln stelna innan du tar upp den och skär i bitar.
Rulla sedan i kakao eller o`boy.

Nu har du en härliga daimtryffel som garanterat har en rykande åtgång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar