måndag 19 december 2011

Lakritsknäck


En av mina varianter på knäck efter som min man vägrar att ha mandel i knäcken.
Du behöver
2 dl strösocker
2dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
10 krossade turkisk peppargodisar
2 msk smör
Koka upp socker,grädde och sirap rör om lite då och då kokar i ca 15-40 min beror helt på gryta och spis.Den är klar vid 122 grader eller så får du göra kulprovet droppa ner lite knäcksmet i kallt vatten kan du rulla en kula av den är knäcken klar.
När den kokat klart tar du den av plattan och rör i smör och godiskrosset sedan häller du upp det i knäckformar eller i bakplåtspapperskläddform.
Jag glömde ju att röra i godis pulvret denna gången så fick strö det över och sedan röra runt lite gick ju det med men rekomenderar att röra i det i grytan.


Kom ihåg att skära knäcken i bitar med oljad kniv inan den stelnat helt om du kör knäcken på bakplåtspapper.
Klä sedan gärna in den i cellofan eller lägg den på bakplåtspapperslager i en burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar