I år blir det saffranspannkaka till juldessert som Gotlänning blir det perfekt helt enkelt fick med mig salmbärssylt hemma från ön i höstas och resten får man ju tag i här :)
Ingredienser
1 kg risgrunsgröt kan ta 2 färdigköpta plastkorvar
1 paketsaffran 1/2 gr
2 msk strösocker
3 ägg
1dl mandel ca 65 gr
1 kg risgrunsgröt kan ta 2 färdigköpta plastkorvar
1 paketsaffran 1/2 gr
2 msk strösocker
3 ägg
1dl mandel ca 65 gr
Tillagning
10 portioner
1. Häll gröten i en bunke. Mortla saffran och 1 msk socker till ett fint pulver och rör ner i gröten tillsammans med resterande socker. Rör ner ett ägg åt gången till en jämn smet.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Häll kokande vatten över mandeln, häll av vattnet och dra av skalet från mandeln. Hacka mandeln grovt och blanda ner den i smeten.
4. Häll smeten i en bakplåtsklädd ugnsform (ca 30x20 cm). Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Servera ljummen med salmbärssylt och lättvispad grädde.
1. Häll gröten i en bunke. Mortla saffran och 1 msk socker till ett fint pulver och rör ner i gröten tillsammans med resterande socker. Rör ner ett ägg åt gången till en jämn smet.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Häll kokande vatten över mandeln, häll av vattnet och dra av skalet från mandeln. Hacka mandeln grovt och blanda ner den i smeten.
4. Häll smeten i en bakplåtsklädd ugnsform (ca 30x20 cm). Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Servera ljummen med salmbärssylt och lättvispad grädde.
Vi serverade våran blan julbordsdesserterna där vi oxå hade risalamalta och inkokta clementiner.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar