söndag 25 mars 2012

Citron och havrevåfflor

 
Idag är det ju våffeldagen så våfflor blev det finns många teorier om det men idag går vi på den att man firar in våren eftersom vi har en knall dag med strålande sol ,nästan stilla och +17 i skuggan bättre väder på våffeldagen får man nog leta efter.Hoppas ni har det lika gott där ni är !
 
Till ca 12 laggar
2 ägg
5 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100g smält smör
2 tsk vaniljsocker
1 msk strösocker
rivet skal från 1 citron
saften från 1 halv citron

Vispa allt till en jämn smet låt gärna stå i 10 minuter och svälla innan du gräddar dem ,jag brukar ha lite smör i järnet de första våfflorna och sedan kör jag utan.
Jag körde mina havregryn i mixern för att få lite finare struktur på våfflorna men det är ju inte alls nödvändigt bara en smaksak helt enkelt.
Tar man bort sockret i våffelröran kan man ju använda de till förätt med fisk eller skaldjur man kan även ta i lite dill i röran då om man önskar.
God våffeldag där ute !!!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar