fredag 16 december 2011

Chokladpralin med kokostryffel

Detta är samma recept i princip som polkagristryffelfylda chokladpralinerna men en av mina läsare funderade på att testa de med kokos och då blev jag oxå nyfiken och gjorde det samma.Tryffeln blev för lös att ha i pappersformar för man får äta ur de med sked men perfekt som fyllning i chokladbitarna.

Detta blir 16 lyxiga praliner
Till skalet
ca 100 gr mörk choklad

Fyllning
50 gr vit choklad
2msk vispgrädde
0,5 dl kokos
Rivet skal av en liten lime
Silikon eller pappersformar

Smät chokladen låt den svalna lite (temperera den) pensla eller häll choklad i skalen och töm ut överfödig choklad så du får plats med fyllningen.Låt chokladen stelna under tiden kan du göra tryffeln.


Hacka den vita chokladen fint och lägg den i en skål koka upp grädden, lättas i micron när mängden är så liten. Häll den varma grädden över den vita chokladen och rör till alla choklad smält.
Rosta kokosen i en torr stekpanna till en lätt brun färg och häll det i tryffeln och limeskalet och fyll i chokladskalen nästan helt upp i chokladformarna.




 
Den vita choklad tryffeln som blev över hällde jag bara i pappersformar med resterna av den mörka chokladen på toppen.
Bred nu över det sista av den mörka chokladen när tryffeln stått kallt och stelnat lite först. Låt stelna igen och sedan är det klart att försiktigt ta de ur formarna.
God helg!

2 kommentarer:

  1. hejsan :) jag skulle vilja ha en lite fastare tryffel innuti, tror du det blir bra om man tar 1,5 msk grädde istället för två eller ska man kanske blanda ner lite florsocker, du verkar vara expert på det här:P mvh carro är tacksam för svar :)
    carolinejohansson94@msn.com

    SvaraRadera
  2. Hej visst kan du minska grädden eller ta bort den helt om du vill och bara smälta chokladen och blanda med kokosen du kan ju även smaksätta med lite kokoslikör istället för grädde om du vill. Lycka till Mvh Eva

    SvaraRadera