Det verkar som jag funnit ett toppenrecept på kransekakemassa
min absoluta favorit av alla bakverk här i Norge.
Så här är receptet:
500 gram sötmandel
500gram florsocker
3-4 äggvitor
Mal mandeln fint och blanda med florsockret sedan mal du blandningen en gång till.
Nu blandar du i äggvitor till du får bra konsistens som går att knåda.
Packa nu in degen gått i alminiumfolie . Nu skall du sätta in den i en kall ugn och sätt den på 90 grader.
Massan skall värmas i ca 1 timme och bli 70 grader då blir kranskakan seg och god men inte varmare för då kan äggvita koagulerar och du får inte önskad effekt.
När den är klar skall den vila minst 24 timmar i kylskåp gärna längre.
När du skall baka ut den rumstemperera massa först.
Nu kan det bli kranskaka eller kranskakestänger.
Lycka till !
Tack för receptet. Ska försöka baka det nu när jag fått mina kranskakeformar.
SvaraRadera