onsdag 1 december 2010

Gotlänska chokladbröd

Lövtunna ska dessa chokladkakor vara. Mjöla bakbordet och var skicklig med brödkaveln.
 Beräknat till ca 80 chokladlöv.
Ingredienser


400 gr vetemjöl
200 gr strösocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 litet ägg
 200 g smör

1 ägg till pensling

pärlsocker

Ugn: 175°


1. Blanda de torra ingredienserna i en skål eller mixern.

2. Arbeta in smöret och det uppvispade ägget till en smidig deg. Lägg i kyl över natten.


( Jag hade en del degar samtidigt som skulle kylas över natten )

3. Kavla ut degen, ta ut kakor med mått och lägg på plåt med bakpapper.

4. Pensla med ägg, strö på pärlsocker och grädda 6-7 minuter. Låt kallna på plåten.

Det blev pusselbitar



Blommor

och hjärtan , men skall enligt receptet vara löv men den formen hade jag inte bland alla mina kakmått.
Så jag gjorde lite av varje ,det blev många kakor kanske 100 st så att halvera receptet
 är nog ingen dum idè.





2 kommentarer:

  1. Vad fint att göra pusselbitskakor! Ser gott ut också!

    SvaraRadera
  2. Hej! Ja visst är pusselformen söt jag hittade den på den lokala julmarknaden och tänkte den skulle vara kul på barnklas med "pussel gångar" över barnbordet med olika strö och färger på kakorna eller till nyår med bordsplasering med en kaka på bokstav på vit glasyr med silver kulor kanske.

    SvaraRadera