onsdag 17 november 2010

Hemmagjord glögg


Ingredienser (ca 5 liter)

■5 liter svagdricka
■50 g vanlig jäst
■2,5 kg socker
■1 påse kardemummakärnor
■1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
■1 påse hel kryddnejlika
■500 g russin
■2 kanelstång
■5 skalade och skivade råa potatisar

Instruktioner
1.Häll alla ingredienserna i en väl rengjord hink och rör om några gånger per dag de första dagarna så då täcker jag bara över med en kökshanduk.





2. Nu kan du täcka med plastfolie som du gör små hål i.
3.Låt stå 3-6 veckor.
4.Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hävert – undvik den grumliga bottensatsen.
5.Går att lagra några år.
Tidsåtgång
Cirka 20 minuter + jäsning 3-6 veckor + upptappning på flaskor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar