tisdag 2 november 2010

Chokladtårta





 Du behöver

3 ägg
3 dl socker
6 msk kokande vatten
2 tsk bakpulver
2,5 dl vetemjöl
0,5dl kakao
rivet skal av en apelsin

Gör så här

Smörj och mjöla en rund form på två liter. Eller lägg i bakplåtspapper som jag gjorde på bilden.
Vispa socker och ägg rikgti pösigt, gärna med elvisp.Riv i skalet från den tvättade apelsinen. 
Blanda mjöl,kakao och bakpulver noga och rör ner i smeten.
Rör till sist i det kokande vattnet och rör slätt.
Bred ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i 200 grader cirka 30 minuter.
Stjälp upp på galler och låt svalna något under form innan pyntning.




Chokladkrämen jag gjorde blev ingen höjdare så den blev för rinnig så den skall jag inte dela med mig av.
Men vispa 3 dl grädde
1 tsk vaniljsocker och 2 msk kakao så får du ett fin fyllning blanda gärna i några färska hallon och lägg det i kakan.


Chokladflaken
100g mörk choklad
50 g vit choklad

smält den mörka och bred ut den på ett bakplåtspapper låt den stelna och sedan kan du smälta den vita chokladen som du ringlar över och låter stå att stelna igen bryt sedan av lagom bitar för att sätta runt kakan när du brett över glasyren.




                                                                         Glasyr:

•50 g smör eller margarin
•3 msk starkt kaffe
eller 3 msk vatten och 0,5-1 tsk frystorkat kaffepulver
•1 msk kakao
•2 tsk vaniljsocker
•3 dl florsocker

Gör glasyren. Smält smör eller margarin i en kastrull. Rör ner kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.
Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm. Sätt fast chokladflaken runtom kakan
och strö över mini marshmallow eller vad du ny vill pynta kakan med.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar