tisdag 2 november 2010

Mjuk pepparkaka


2 ägg
3 dl ströcker
2 msk pepparkakskryddor
1 liten youghurt lingon eller blåbär ca 0,5dl
1 dl fil eller gräddfil
1 tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl

Receptet ger en rund hålform
1. Värm ugnen till 175 °.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda bikarbonat och kryddor med mjölet och vänd ner i äggsmeten. Rör i yohurt/gräddfilen.
3. Tillsätt 1 -2 msk mjöl om smeten känns för tunn. Extra mjölmängd beror på filens konsistens.
4. Häll smeten i välsmorda och bröade formar, 1 1/2-2 liter, och grädda i ugnen på nedersta falsen cirka 55 minuter.
5. Låt svalna cirka 5 minuter i formarna. Vänd upp dem på galler och låt pepparkakan svalna helt under sina urdiskade formar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar