Jag bakade en liten tårta men ni kan dubbla det till en större form min var på 20 cm/diameter.
Det är en kaka med en seg nötbotten toppad med en mild vit chokladmousse och överst friska blåbär , kan det bli bättre?
Nötbotten1 äggvita
3/4 dl hasselnötter
½ dl socker
1 msk rivet apelsinskal
- Vispa äggvitan styv, mal nötterna och blanda försiktigt samman de med äggvitan,apelsinskalet och sockret. Klicka ut på i en rund form 20 cm i diameter ett bakplåtspapper i botten på formen och låt dem stå i rumstemp i cirka 1 timma
- Grädda dem på 175 grader i 12-14 minuter tills den fått fin färg (den ska vara sega inuti).
Låt den stå en stund och få kallna helt innan du tar över
chokladmoussen.
Ingredienser til den vita chokladmoussenchokladmoussen.
100 g vit blockchoklad av bättre kvalitet
1 äggula
2 dl vispgrädde
1 gelantinblad
50 gr philiadelphiaost
Ev en apelsin till pynt.
Ev en apelsin till pynt.
Dela chokladen i mindre bitar och smält i mikron på högsta effekt 30 sekunder i taget
tills den är helt smält.Rör om efter varje omgång.
Blanda i det blötlasgda gelantinbladet i choklade rör till det löst upp sig. Vispa grädden, tills den blir fast och vispa i philiadelphiaosten Rör ner äggulorna i den smälta chokladen.
Vänd ner chokladsmeten i den vispade grädden.Lägg moussen på den kalla nöttebotten.
Låt den stelna i kylskåpet.Eller stoppa den i frysen och ha på lur om du får oväntat besök den är god som lite småfrusen med.
Detta toppas med en ask stora härliga blåbär.
Detta toppas med en ask stora härliga blåbär.
Du kan ju toppa den med frisk fruk eller andra bär om du önskar men jag gillar denna kombination,
Ååå denna såg verkligen god ut!
SvaraRaderaDen ser jättefin ut! Fint att dekorera med apelsin på kanterna!
SvaraRaderaTack!
SvaraRaderaDen var riktigt god tyckte de som fick smaka :)
vilken jättefin tårta!! Och verkar väldigt god också!
SvaraRaderaVilken härlig tårta! Och vad snyggt med apelsinhalvor sådär mot blåbären! Måste provas!
SvaraRadera