söndag 18 mars 2012

Pizzasallad


Detta grundrecept har jag lånat från bloggen Kryddburken 
men är nu lite omgjort efter mina smaklökar.
Vill du få din hemmagjorda pizzasallad att smaka som den du köper? Då är det de här receptet du ska prova! Hemligheten ligger i att du måste ”slaka” salladen. Det gör du enkelt genom att bara slå över kokande vattnet på salladen i ett durkslag! Busenkelt med väldigt gott resultat! Salladen håller i kylskåp 5-7 dagar så gör en rejäl sats! Jag har använt ett halvt vitkålshuvud till detta recept men det går självklart att dubblera! Riktigt gott!

Det här behöver du :
1 liter kokande vatten
½ vitkålshuvud
2tsk ättika
½ dl solrosolja eller annan matolja
4 msk vitvinsvinäger
½ dl vatten
3 msk strösocker kan även bytas ut mot 2 msk honung
2 msk oregano eller pizzakryddor.
2 tsk salt
1 krm finmalen svartpeppar
GÖR SÅHÄR :

Strimla vitkålshuvudet med osthyvel för bästa resultat.Men är man lite lat kan man även köra det i mixern med skivskivan jag föredrar den tunna sidan. Lägg all salladen i ett durkslag.

 Koka upp vattnet & häll det över salladen tycker man salladen inte är tillräckligt slak så kör då över en omgång kokande vatten till.. Låt rinna av! Använd nu en rymlig plastbunke med tätslutande lock och krama ur vattnet ur salladen och lägg i skålen. Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen i en skål  värm gärna i micron så salt och socker löser sig lättare och slå sedan över salladen.

 Blanda väl! Låt svalna i rumstemperatur. Förvara sedan i kylskåp! Hållbarhet 5-7 dagar!

2 kommentarer: