lördag 24 mars 2012

Blåbärstigerkaka




Detta är ett enkelt tips på att variera den vanliga tigerkakan och gott man kan väl använda blåbär så klart med men det har jag inte testat så har inte propotionerna på det.
Här blev det två kakor idag mannen skulle på sjön med sina kompisar
 och jag och sonen hemma så då blev alla nöjda.

Detta räcker till en kaka .
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
75 gr smör
1 dl mjölk
1 dl blåbärsoppepulver 
matfett och ströbröd till formen

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa sockerkaksformen. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
2. Smält smöret och häll i mjölken, så att allt blir ljummet. Häll mjölkblandningen i socker blandningen och rör om. Vispa ner mjölblandningen i smeten.Ta nu en tredjedel av smeten åt sidan och vispa i blåbärssoppepulvret .

Häll nu först den ljusa smeten i formen och sedan blåbärsröran och ta en fniv och rör lite försiktigt i formen så det blir lite melerat.



3. Grädda kakan i 175 graders ugn i 28-30 minuter. Känn med en sticka om den är klar.
 Är stickan helt torr är kakan klar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar