torsdag 24 maj 2012

Rabarber och äppelkaka

Detta är en kaka man kan variera jag tog både rabarber och äpplen man kan ta bara rabarber eller äpple om man vill.
Detta är till en form på ca 26 cm i diam.
3 ägg
2,25 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver

Topping
ca 4 dl skuren rabarber och äpple
smör
pärlsocker

Sätt ugnen på 175 gr .
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ner bakpulvret i mjölet och rör i blandningen i äggsmeten.


Häll i smord och bröad form.
Lägg över skalad och tärnade äpplen och rabarber rätt tätt skiva över lite smör tunt med osthyvel och strö över pärlsocker.



In i ugnen ca 30 min.
Vi åt våran ljummen med vaniljglass med den är god bara som den är att ha med i kaffekorgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar