Antal portioner:4-6
2dl vaniljkesella
200gr Philadelphiaost
2msk socker
1 stlime, rivet skal (zest) samt saft från ½lime eller skal från en halv citron och lite saft
Digestdigestivekex
malen kanel
Hallon färska eller frysta ca 200-300 g
strösocker
Gör så här
1. Vispa vaniljkesellan och philadelphiaosten, smaksätt med socker och lime/citron.
Krossa digestivekexen och blanda med lite kanel ca 1/2 -1 krm kanel.
Mosa hallonen med socker smaka dig fram hur sött du vill ha det men kom ihåg att spara några hallon till dekoration. Jag använde frysta hallon.
Varva kexsmulor, hallonröran och limecremen i glas, toppa med några hallon och gärna 1 citronmelissblad eller 2.
Färdig till servering .
OBS lägg inte ihop detta precis innan servering annars blir kexsmulorna mjuka och smakupplevelsen blir inte de samma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar