måndag 20 januari 2014

Hamburgebröd LCHF


Jag har börjat prova mig fram lite i LCHF världen och är nyfiken på att testa och äta den kosten ett slag så här är ett av försöken. Brödet blir kompakt och upplevs torrare än vanligt hamburge bröd men med en saftig hamburgare med ost på i mellan smakade det alldeles utmärkt. 

Hamburgebröd

50 gram smör
6 st ägg
1,5 dl vatten
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötsmjöl
1 dl sesamfrö
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
sesamfrö, att strö över


Tillagning
6 stora bröd eller 8 små:
Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret. Vispa äggen till en luftig smet i en
bunke, cirka 3 minuter med elvisp. Tillsätt smör samt vatten och blanda väl.
Rör ihop de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten ordentligt. Låt
smeten stå och svälla i 10 –20 minuter.
Lägg ut 6 klickar glest på en plåt med bakplåtspapper. Forma dem, med blöta
fingrar eller baksidan av en blöt sked, till runda kakor, drygt 1 cm höga.


Strö över sesamfrön och grädda i 20–25 minuter. Låt svalna på galler under
bakduk.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar