måndag 20 januari 2014

Mandelmusslor


Du behöver
100gr mjukt smör
0,75 dl socker
1 äggula
2,5 dl mjöl
50 gram mandel

 Det blir ca 25 st

1. Skålla mandeln eller ha den som den är detta tycker jag är en smaksak
 och mixa den i en matberedare eller mal i kvarn.
2. Vispa socker och smör pösigt, rör i äggulan. Sikta i mjöl och den

malda mandeln i smeten.
3. Arbeta ihop till en deg.
4. Plasta in degen och låt den vila i minst 60 minuter i kylskåpet.

5. Pensla mandelformarna med smör. Gör en rulle av degen och dela
den i 25 bitar. Tryck ut degbitarna i mandelformarna.


6. Grädda formarna mitt i ugnen i 200 graders värme i ca 8 minuter.
7. Lossa försiktigt formarna medan de är varma. 
Vill man kan mannu fylla de avsvalnade
mandelmusslorna med grädde och sylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar