Du behöver
100gr mjukt smör
0,75 dl socker
1 äggula
2,5 dl mjöl
50 gram mandel
Det blir ca 25 st
1. Skålla mandeln eller ha den som den är detta tycker jag är en smaksak
och mixa den i en matberedare eller mal i kvarn.
2. Vispa socker och smör pösigt, rör i äggulan. Sikta i mjöl och den
malda mandeln i smeten.
3. Arbeta ihop till en deg.
4. Plasta in degen och låt den vila i minst 60 minuter i kylskåpet.
5. Pensla mandelformarna med smör. Gör en rulle av degen och dela
den i 25 bitar. Tryck ut degbitarna i mandelformarna.
2. Vispa socker och smör pösigt, rör i äggulan. Sikta i mjöl och den
malda mandeln i smeten.
3. Arbeta ihop till en deg.
4. Plasta in degen och låt den vila i minst 60 minuter i kylskåpet.
5. Pensla mandelformarna med smör. Gör en rulle av degen och dela
den i 25 bitar. Tryck ut degbitarna i mandelformarna.
6. Grädda formarna mitt i ugnen i 200 graders värme i ca 8 minuter.
7. Lossa försiktigt formarna medan de är varma.
7. Lossa försiktigt formarna medan de är varma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar