måndag 27 januari 2014

Solrosfrö bröd LCHF


Detta är ett grovt ,mastigt  och gott bröd som ätes i tunna skivor.
Receptet är till en form på ca 1-1,2 liter
1 dl sesamfrö
2 dl solroskärnor
1 dl kruskakli ( kan ersättas med Finax Fibrex)
4 msk linfrön (hälften kan ersättas med chaifrö  om man vill)
2 dl riven ost helst lagrad med lite smak
7 ägg
4 tsk fiberhusk
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
 
Lite frö till topping på brödet

Sätt ugnen på 200 grader
Börja med att rosta soroskärnona gyllene i en torr panna.
Mixa ihop alla frön och torra ingredienser fint till ett mjöl i mixern.

Vispa äggen riktigt pösiga
Och vänd i de torra ingredienserna och osten blanda till en jämn smet.

Klä bakformen med bakplåtspapper och lägg i smeten.
(jag bakade dubbel sats , så två formar på mig denna gång)
Strö över lite frön och in i ugnen i ca 40 min.
Jag tar ut när brödet är ca 90 grader inuti.
Detta är ett superbra allternativ till "vanligt bröd".





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar