Detta är ett grovt ,mastigt och gott bröd som ätes i tunna skivor.
Receptet är till en form på ca 1-1,2 liter
1 dl sesamfrö
2 dl solroskärnor
1 dl kruskakli ( kan ersättas med Finax Fibrex)
4 msk linfrön (hälften kan ersättas med chaifrö om man vill)
2 dl riven ost helst lagrad med lite smak
7 ägg
4 tsk fiberhusk
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
Lite frö till topping på brödet
Sätt ugnen på 200 grader
Börja med att rosta soroskärnona gyllene i en torr panna.
Mixa ihop alla frön och torra ingredienser fint till ett mjöl i mixern.
Vispa äggen riktigt pösiga
Och vänd i de torra ingredienserna och osten blanda till en jämn smet.
Klä bakformen med bakplåtspapper och lägg i smeten.
(jag bakade dubbel sats , så två formar på mig denna gång)
Strö över lite frön och in i ugnen i ca 40 min.
Jag tar ut när brödet är ca 90 grader inuti.
Detta är ett superbra allternativ till "vanligt bröd".
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar