måndag 20 januari 2014

Formfranska LCHF

 Detta var mitt första försök att baka matbröd efter LCHF principen och jag blev glatt överraskad det var inte svårt bara du har ingredienserna och smakade bra och var mättande.

24 skivor (á 132 kcal, 4 gram protein, 2 gram kolhydrater, 12 gram fett)
4 dl mandelmjöl
4 dl pofiber
4 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 ägg
125 gram smör
5 dl fet yoghurt
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen pösiga (det tar en stund). 

Smält smöret. Vispa ner smör och yoghurt i äggen och rör till sist ner de blandade torra ingredienserna. 



Låt degen svälla i 10 minuter.
Smörj en form och klä med bakpapper, klicka ut degen. Pensla med mjölk och strö vallmofrön över. 

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. (innertemp 90 grader). Känn efter med sticka att den är klar. Låt gärna brödet stå kvar på eftervärme en kvart.
Det du inte vet vad det är av ingredienser hittar du oftast på "glutenfria avdelningen i butiken".Jag har lånat receptet från bloggen 56 kilo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar