Hela köket doftar av nybakade lussebullar. Lussebullar med Kesella blir extra saftiga - här är receptet!
Och ja det är samma recept jag använder till Gotlandbullarna men receptet är ju bra.
Mina blev inte så vackra denna gång men smakade ljuvligt.Och så kom jag ihåg varför jag hellre penslar med mjölk precis efter gräddningen istället för ägg innan jag gillar helt enkelt den matta ytan bättre på bullarna .
Ingredienser
ca 35 st
50 g jäst
100 g smör
100 g smör
5 dl mjölk
250 g kesella
250 g kesella
2 påsar saffran, 1 g
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
Garnering:
russin
Pensling:
1 ägg innan gräddning eller mjölk efter
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
Garnering:
russin
Pensling:
1 ägg innan gräddning eller mjölk efter
Gör så här
Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i 35 bitar och baka ut enkla
lussekatter.
Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med russin. Låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.
Jag brukar oxå baka lussekatter med kesella. Dom blir så goda och saftiga då!!
SvaraRadera