fredag 18 november 2011

Petit Parisevåfflor





Idag blev det små Parisevåfflor perfekta till ett litet kafferep :)
Fyllda med en moccanötkräm.

ca 40 st

200 g Smör
3 1/2-4 dl Vetemjöl; ev något mer
1 dl Kaffegrädde

Till kavling
Socker

Fyllning

100 g Smör
1 1/2 dl Florsocker
1 Äggula
Smaksätt med tex
2 tsk Vaniljsocker, Punsch;lite starkt kaffe ,nugatti  om man vill
Jag valde denna gång lite vaniljsocker 1 msk kaffe riktigt starkt och 2 msk nugatti så jag använde lite mer florsocker tills jag tyckte det var balans i smaken.
Hacka samman mjöl, matfett och grädden i en matberedare eller för hand till en smidig deg. Linda in den i plastfolie och låt den ligga i kylskåpet ett par timmar.
      Sätt ugnen på 200 grader.                 
Kavla sedan ut degen till en knappt 0,5 cm tjock platta.
Ta med mått ut runda kakor, ca 2,5 cm i diameter.

               
Strö ett tunt lager strösocker på bakbordet. Kavla ut de runda kakorna med kruskavel till ovala långsmala plattor. Vänd dem ofta under kavlingen. Lägg dem på bakplåtspapper.

Grädda kakorna mitt i ugnen, ca 6- 8 minuter eller tills de fått läcker guldgul färg och känns spröda. Låt dem kallna på galler.

Fyllning: Rör matfett och florsocker till en porös kräm. Tillsätt äggulan. Smaksätt krämen med vaniljsocker, lite kaffe och nugatti tex..
 Lägg ihop kakorna 2 och 2 med lite kräm som fyllning.

Förvaring: Svalt 1-2 dagar med fyllning, 4-5 dagar utan fyllning. Kakorna kan frysas in med och utan fyllning.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar