Idag blev det små Parisevåfflor perfekta till ett litet kafferep :) Fyllda med en moccanötkräm. ca 40 st 200 g Smör 3 1/2-4 dl Vetemjöl; ev något mer 1 dl Kaffegrädde Till kavling Socker Fyllning 100 g Smör 1 1/2 dl Florsocker 1 Äggula Smaksätt med tex 2 tsk Vaniljsocker, Punsch;lite starkt kaffe ,nugatti om man vill Jag valde denna gång lite vaniljsocker 1 msk kaffe riktigt starkt och 2 msk nugatti så jag använde lite mer florsocker tills jag tyckte det var balans i smaken. Hacka samman mjöl, matfett och grädden i en matberedare eller för hand till en smidig deg. Linda in den i plastfolie och låt den ligga i kylskåpet ett par timmar. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla sedan ut degen till en knappt 0,5 cm tjock platta. Ta med mått ut runda kakor, ca 2,5 cm i diameter. Strö ett tunt lager strösocker på bakbordet. Kavla ut de runda kakorna med kruskavel till ovala långsmala plattor. Vänd dem ofta under kavlingen. Lägg dem på bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen, ca 6- 8 minuter eller tills de fått läcker guldgul färg och känns spröda. Låt dem kallna på galler. Fyllning: Rör matfett och florsocker till en porös kräm. Tillsätt äggulan. Smaksätt krämen med vaniljsocker, lite kaffe och nugatti tex.. Lägg ihop kakorna 2 och 2 med lite kräm som fyllning. Förvaring: Svalt 1-2 dagar med fyllning, 4-5 dagar utan fyllning. Kakorna kan frysas in med och utan fyllning. | |
fredag 18 november 2011
Petit Parisevåfflor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar