söndag 20 november 2011

Rönningebackens Chokladbollar




Det blir ca 20- 25st beroende på vilken storlek du vill ha
Det här behöver du :
150 gram smör
4 dl havregryn
2 dl frukostflingor/corn flakes
2 dl strösocker
2 msk kakao
2 msk marsanpulver (kallrörd)
1 msk vaniljsocker
1 msk starkt kaffe

Kokosflingor,(strössel eller finhackade nötter)

GÖR SÅ HÄR :

Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke. Hyvla över smöret med en osthyvel och nyp ihop det hela noga med  händerna, inga smörklumpar tack! Eller kör allt i mixern går bra det med. Låt gärna smeten stå kallt i kylskåpet en stund så blir det lättare att rulla dom. Om smeten är lite för torr tillsätt en liten extra skvätt kaffe. Smaka av!!
Kanske vill du ha mer av någon smak som kakao tex.Rulla till bollar, vänd i kokosflingor eller annat strössel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar