Jag fick mycket vinbär igår i trädgården så jag frös in en del sedan hittade jag detta recept så då var jag ju tvungen att testa det.Svarta vinbär och sill lät ju spännande och nu står denna och gosar till sig i kylen.
2 burkar inläggningssill
1 dl svarta vinbär mina var frysta
2 rödlökar
Lag:
3 msk ättiksprit
2,5 dl strösocker
3dl vatten
2 lagerblad
3 msk ättiksprit
2,5 dl strösocker
3dl vatten
2 lagerblad
1 dl outspädd svartvinbärssaft
Ert par kryddpepparkorn
Ert par kryddpepparkorn
Koka lagen och låt den svalna´.
Skölj av sillfileerna .
Skiva sillen och lägg i glasburk varvat med sensommarens härliga svartvinbär
och den tunnt skivade rödlöken.
Häll nu den avsvalnade lagen över sillen och ställ i kyl.
Låt den gärna stå några dyngn och dra i sig smakerna.
Svarta vinbär är gott, ska göra sillen till jul./ Lena
SvaraRaderaSer så gott ut. Jag gjorde denna igår. Är så sugen på att smygäta lite. ;-)
SvaraRaderaGår det bra om jag länkar hit i min blogg? /Sandra
Det är bara att länka på Sandra / Eva
Radera