Min första LCHF tårta till en bekant som fyllde år den blav helt ok
men personligen jag föredrar vanliga tårtor med socker i.
Detta är en chokladbotten toppad med hallonmousse.
Dekoren är dock inte LCHF utan marsipan men behöver ju inte ätas.
Detta är en chokladbotten toppad med hallonmousse.
Dekoren är dock inte LCHF utan marsipan men behöver ju inte ätas.
Ingredienser
200gr mörk choklad 70%
200 gr smör
1 dl stevia strö
1 tsk vaniljpulver eller vaniljarom
4 ägg
1 msk kokosmjöl
Hallonmoussen
7 gelatinblad
500 g hallon
5 dl vispgrädde
ca 3 msk stevia
Dekor
Hallon
Värm ugnen till 200 grader
Hacka chokladen
Smält smör och choklad på låg värme i tjockbottnad kastrull.
Vispa ägg, stevia och vaniljpulver fluffigt
Häll ner chokladen i äggsmeten under vispning
och fortsätt vispa en stund
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm,
och grädda kladdkakan i 200 g i 6 - 7 minuter
Låt kakan kallna i formen tag sedan av kanten diska den och sätt tillbaka den.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i minst 5 minuter.
Mixa hallonen till puré. Häll cirka 1 dl av purén i en kastrull och värm ordentligt. Tillsätt sötning, blanda väl jag smakade av hur sött jag ville ha det så ca 3 msk stevia smaka ni med så ni får den söthet ni önskar. Rör ner gelatinet i den varma hallonmixen. Blanda sedan ner den varma hallonmixen i purén.Vispa grädde ej hårt och vänd försiktigt ner hallonmixen när den svalnat men inte börjat stelna av gelentinen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar