söndag 22 juni 2014

Mönstrad rulltårta

 
 
Detta är ett kul och rätt enkelt men dock pilligt sätt att göra en wow rulltårta på.
 
Dekorationssmet till rulltårtan:
 
1 äggvita
20 g kakao
20 g vetemjöl
30 g socker
30 g rumstempererat smör
Vill du ha annan färg än brun på mönstret så byt ut kakaon mot vetemjöl och färga smeten med lite karamell/pastafärg.
Det gjorde jag.

Rulltårtesmet:
4 ägg
120 g vetemjöl
120 g socker
1 nypa salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 170 grader.

Blanda alla ingredienserna till dekorationssmeten. Dela den och färga hälften grön och hälften röd om du vill göra samma mönster som jag .
 
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och fyll en sprits med dekorationssmeten och spritsa ut mönstret på bakplåtspappret. Om du vill kan du skriva ut ett mönster på vanligt papper och lägga under bakplåtspappret som mall när du spritsar (glöm inte att ta bort mönsterpappret innan kakan sätts in i ugnen i så fall).

 
 När mönstret är utspritsat så sätter du in långpannan (eller bara bakplåtspappret med smeten om inte långpannan får plats) i frysen i minst 15 minuter.

 Till rulltårtesmeten vispar du ägg och socker vitt och fluffigt. Tillsätt salt och sedan mjölet lite i taget. Ta ut dekorationssmeten ur frysen och bred ut rulltårtesmeten jämt ovanpå.
 
 Grädda i 10 minuter. Stjälp upp rulltårtan på bakplåtspapper och ta bort bakplåtspappret på baksidan av kakan (sidan med mönstret).
 
 
Jag fyllde min rulltårta med jordgubbssylt och skar den i rätt tunna skivor då vi var rätt många som skulle få dessert .
 
Jag toppade bitarna med vispad grädde och halva jordgubbar lite enkelt ute i båten på midsommar.. 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar