fredag 15 november 2013

Mini delicato

 
Detta behöver du till 15-20 små bollar
100 gr mjukt smör
1,5 dl strösocker
2 msk starkt kaffe
0,3 dl o`boy pulver
2tsk kakao
1 msk vaniljsocker
4dl havregryn

100gr mörk god choklad
kokosflingor.
 
Vispa socker och smör vitt med elvisp,


vispa ner det starka kafet
och nu kan du vispa ner det torra utan havregrynen på låg hastighet.
Havregrynen mixar du först till näst intill mjölkonsistens innan du till sist vispar ned det i smörblandningen.

Har du ingen mixer får du hälla i havregrynen och vispa i ca 10 min för att få den fina konsistensen man eftersträvar.Sätt nu gärna röran kallt en stund innan du formar bollarna så går det mycket lättare eftersom röran är rätt lös i konsistensen.
Ställ bollarna kallt igen så de är hårda när du skall chokladdoppa dem det går så mycket enklare då.
Hacka och smält chokladen i vattenbad eller i micro.
Doppa bollarna i choklad och rulla i kokosen.
Låt stelna och färvaras i kyl. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar