fredag 15 november 2013

Rimbo bullar

Rimbo bullar kalljästa och bland det godaste i bullväg som finns.
Det här behövs för ca 25 st:
25 g jäst
2 msk socker
ca 6 dl vetemjöl
Fyllning:
2 msk socker
Pensling och garnering:
uppvispat ägg och pärlsocker
 
 
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör om så att jästen löser sig.
Klicka ner matfettet i mindre bitar tillsammans med socker, vaniljsocker och mjöl. Arbeta samman det till en smidig deg.
Kavla ut degen till en stor kaka, ca 40x40 cm, på lätt mjölat bakbord. Sporra eller skär ut fyrkanter, ca 8x8 cm.
Rör samman alla ingredienserna till fyllningen. Lägg en klick fyllning mitt på varje fyrkant. Vik upp de fyra hörnen över fyllningen och tryck samman dem. Lägg bullarna i formar och ställ dem på
bakplåtar.
Låt bullarna jäsa i rumstemperatur under duk ca 2 timmar.
Pensla med uppvispat ägg, strö på lite pärlsocker och grädda bullarna mitt i ugnen ca 6-8 minuter. Låt bullarna kallna utan bakduk.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar