fredag 15 november 2013

Mini Punchrullar

 
Ingredienser
 
100g mjukt smör
1 dl florsocker3dl sockerkaks- eller småkakssmulor/ kexsmulor1-2 msk kakao av god kvalitetArrakessens eller punsch efter smak300g marsipan i önskad färg

Florsocker till utkavling
100g mörk choklad
 
Rör smör,socker och kaksmulor krämigt och rör ner kakao.
Eller kör allt i mixern som jag brukar göra.
                                Dela degen i tre delar, rulla till avlånga rullar och lägg in dem i frysen.
               Kavla marsipanen till en cirka 2 millimeters tjocklek. Använd florsocker att ”mjöla” med under kavling om marsipanen kladdar. Skär marsipanen i breda remsor (som är tillräckliga för att kunna rulla in arraksrullarna). Lägg skarvarna omlott och nedåt.
Jag avände all min "restmarsipan" från tårtbak så mina rullar fick alla möjliga färger.
                          
 
Smält en tredjedel av chokladen i vattenbad (i en skål över kokande vatten) ta av skålen från värmen så fort den har smält.
Hacka resterande choklad fint och
rör ner den så att den smälter.
Låt svalna.
Skär rullarna i cirka 4 cm långa bitar och doppa ändarna i choklad.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar