GLUTENFRITT KNÄCKEBRÖD
2,5 dl majsmjöl
1,25 dl glutenfria havregryn
1,25 dl solrosfrön
0,75dl linfrön/ krossade linfrön
0.5 dl pumkärnor
0,5 dl sesamfrön
1tsk salt
1/4 tsk hjorthornsalt
3dl vatten
0,75 dl olja
kan smaksättas med 1 msk brödkryddor
Allt blandas ihop till en gröt som skall stå och svälla i ca 10 minuter.
Lägg bakplåtspapper på 2 plåtar och dela upp röran på dessa, fukta händerna eller en degskrapa med kallt vatten och platta ut degen över hela plåtarna. Eller lägg över ett extra bakplåtspapper och kavla ut det tunt.
Nej nu skall de små rackarna in i ugnen på 170 grader i 40 minuter stek båda samtidigt om du har varmluftsugn.
Efter ca 10 min tar du ut plåtarna och skär rutor i degen så de blir lätta att bryta isär sedan när de är klara och in med de nu de sista 30 minuterna. Jag använde ett pizzahjul till att dela med.
När de är klara låter du de svalna bryter isär dem och förvarar de i tätslutna burkar.