Ingredienser:
1 dl solrosfrön
4 dl havregryn
Ca. 15 st torkade fikon
5 st torkade aprikoser
3-4 msk hett vatten
1 1/2 dl russin
1 dl kokosflingor
Några droppar honung
Gör följande:
Börja med att sätta ugnen på 175 grader och rosta därefter havregrynen,kokosflingorna och solrosfröna i en långpanna i ca. 8 min. Jag hade lite pumpfrön liggande som jag oxå slängde på.
Klipp sedan ner fikonen och aprikoserna i en matberedare och lägg i 1 msk hett vatten så att fikonen mjuknar lite. Mixa sedan fikon o aprikoserna och 1 dl av russinen till en kletig smet.
Tillsätt därefter havregryn, solrosfrön och några droppar honung och mixa tills det blandas. Blanda sedan i återstående del av russinen för hand och tryck sedan ut smeten till en fyrkant på en skärbräda eller i en mindre långpanna i den tjocklek du önskar att barsen ska bli.
Låt stå i kylen i någon timma och skär sedan i valfria bitar och slå in i presentpapper eller plastfolie. Lycka till!
4 dl havregryn
Ca. 15 st torkade fikon
5 st torkade aprikoser
3-4 msk hett vatten
1 1/2 dl russin
1 dl kokosflingor
Några droppar honung
Gör följande:
Börja med att sätta ugnen på 175 grader och rosta därefter havregrynen,kokosflingorna och solrosfröna i en långpanna i ca. 8 min. Jag hade lite pumpfrön liggande som jag oxå slängde på.
Klipp sedan ner fikonen och aprikoserna i en matberedare och lägg i 1 msk hett vatten så att fikonen mjuknar lite. Mixa sedan fikon o aprikoserna och 1 dl av russinen till en kletig smet.
Tillsätt därefter havregryn, solrosfrön och några droppar honung och mixa tills det blandas. Blanda sedan i återstående del av russinen för hand och tryck sedan ut smeten till en fyrkant på en skärbräda eller i en mindre långpanna i den tjocklek du önskar att barsen ska bli.
Låt stå i kylen i någon timma och skär sedan i valfria bitar och slå in i presentpapper eller plastfolie. Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar