torsdag 24 februari 2011

Päronmoussetårta/ Ferrariekaka


Päronmoussetårta
Jag använde en vanlig chokladkakebotten som jag fyllde med två lager av denna päronmousse

Päronmousse

5 dl vispgrädde
5 gelatinblad
500 g konserverade päron (köp en burk på 870 g)
2 äggulor
2 tsk florsocker
(2 tsk päronessens om du har)
2 tsk grön karamellfärg

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Mixa päronen till en puré. Vispa grädden till en lös konsistens. Vispa ägg och florsocker i en separat skål. Värm 1/2 dl av päronpurén på svag värme i en kastrull. Ta upp gelatinbladen, krama ur dom och smält ner ett blad i taget i den varma päronpurén. Rör ner gelatinblandningen i resten av purén. Blanda i äggblandningen. Tillsätt päronessens och karamellfärg (den ska bli otäckt grön, grädden gör den mer mild i färgen sedan). Vänd ner grädden och rör ihop smeten. Häll hälften av päronmoussen över ena bottnen på med nästa botten resten av moussen och sista botten plasta in och låt gärna stå kallt över natten åtminstone 4 timmar.
Dekorera efter önskemål jag valde marsipan över så då kan du klä tårtan med lite vispad grädde innan du lägger på marsipanen eller välja en smörkräm.

Pyntet på kakan är av marsipan och sockerpasta.