måndag 21 februari 2011

Kladdkaka med vit choklad och mintmaräng


Kladdkaka med vit choklad och mintmaräng

2 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
100 g smält smör
100 g vit choklad (Odense)



Mintmaräng

3 äggvitor
2 1/4 dl socker
1,5 tsk maizena majsstärkelse
pepparmintessens efter smak

ev. lite mörk choklad till att dekorera med.
Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i äggvispet. Smält smöret och rör ner det. Hacka chokladen grovt och vänd ner i smeten.
Vispa äggvitor, socker och majsstärkelse tills marängen är styv.Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter (24 cm i diameter).

 Bred ut marängen på kladdkakan, forma gärna lite toppar av den.

 Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 25-30 minuter.

Jag ringlade lite smält mörk choklad över marängen.
Servera kladdkakan ljummen tillsammans med glass eller lättvispad grädde.