2 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
100 g smält smör
100 g vit choklad (Odense)
Mintmaräng
3 äggvitor
2 1/4 dl socker
1,5 tsk maizena majsstärkelse
pepparmintessens efter smak
ev. lite mörk choklad till att dekorera med.
pepparmintessens efter smak
ev. lite mörk choklad till att dekorera med.
Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i äggvispet. Smält smöret och rör ner det. Hacka chokladen grovt och vänd ner i smeten.
Vispa äggvitor, socker och majsstärkelse tills marängen är styv.Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter (24 cm i diameter).
Bred ut marängen på kladdkakan, forma gärna lite toppar av den.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 25-30 minuter.
Jag ringlade lite smält mörk choklad över marängen.
Servera kladdkakan ljummen tillsammans med glass eller lättvispad grädde.