onsdag 23 februari 2011

Päronmousse

Päronmousse
till ca 10 st


5 dl vispgrädde
5 gelatinblad
500 g konserverade päron (köp en burk på 870 g)
2 äggulor
2 tsk florsocker
(2 tsk päronessens om du har)
2 tsk grön karamellfärg


Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Mixa päronen till en puré. Vispa grädden till en lös konsistens. Vispa ägg och florsocker i en separat skål. Värm 1/2 dl av päronpurén på svag värme i en kastrull. Ta upp gelatinbladen, krama ur dom och smält ner ett blad i taget i den varma päronpurén. Rör ner gelatinblandningen i resten av purén. Blanda i äggblandningen. Tillsätt päronessens och karamellfärg (den ska bli otäckt grön, grädden gör den mer mild i färgen sedan). Vänd ner grädden och rör ihop smeten. Häll upp i tex vinglad och varva moussen med lite riven 70% mörk choklad. Ställ i kylen minst 4 timmar.