torsdag 12 februari 2015

Lchf vaniljglass med chokladsås

Ibland är man ju sugen på något extra gott som glass och då är denna lätt att göra
även om frys tiden skall till så klart om man inte har en glassmaskin .
Byt ut sötströet mot 0,5 dl strösocker så har du en vanlig glass.
 
3 dl vispgrädde
3 äggulor
2 msk sötströ
1 tsk vaniljpulver
 
 
Vispa grädden lagom hårt med elvisp . Lägg äggulorna i en bunke och tillsätt sötströ och vaniljpulver Vispa till en ljusgul fluffig smet ca 20 sekunder med elvisp. Du behöver inte göra rent elvisparna från grädden.Tillsätt grädden och vänd försiktigt ihop rörorna.
.
 Utan glassmaskin: Häll glass-smeten i en burk med lock och ställ in i frysen i ca 3-4 timmar eller längre tid. Rör om en gång i halvtimmen/timmen de första 2 timmarna för att minska iskristallerna
Med glassmaskin: Häll glass-smeten i glassmaskinen och kör tills glassen är klar, ca 20 minuter. Frys in glassen om du inte vill äta den direkt.)


 Upptining: När glassen stått i frysen länge och är hård kan man låta den stå i kylskåp ca 1-2 timmar eller en halvtimme i rumstemperatur så blir den mjukare och godare.

Chokladsåsen är barnsligt lätt
hacka ner två rutor 70% choklad valfri smak
koka upp 1dl grädde och rör ned chokladen
söta om så önskas. Klart!!!

 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar