tisdag 17 februari 2015

Lchf Semla

Nu har jag testat LCHF semlor och de var ju riktigt goda.
 Jag hade inte allt för höga förväntningar efter som jag älskar vanliga semlor
men blev glatt överraskad självklart är de ju inte som vanliga semlor men goda.
Receptet är till 4 bullar men jag valde att göra 10 mindre bullar
 men gör nog 8 nästa gång, men tror att fyra blir för stora då de är mäktiga.

Bullar
3  ägg
4 msk sötning (valfritt vad man vill ha)
1 dl grädde
2 msk kokosnötmjöl
2 dl mandelmjöl
2 msk bakprotein (kan uteslutas)
2.5 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2-3 tsk kardemumma

Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötning poröst. Häll sedan i alla andra ingredienser och rör om till en deg.
 Låt stå ca 10 min och sen formar du 4 eller 10 bullar med blöta händer och lägger på plåt med bakplåtspapper.

Grädda i 20 min och låt sedan svalna under bakduk.
 
Mandelmassefyllning
 
6 msk grädde
2 dl mandelmjöl
3msk sötning
några droppar bittermandelessens
1 krm kardemumma
 Rejält med inkråm om man önskar jag valde att lägga mandelmassa på hela bullytan och sedan grädde ovanpå men detta är en smaksak.
 
 
Blanda mandelmjöl med grädde och sötning samt smaksättning, gröp ut inkråmet från bullarna och blanda ihop. Smaka av och fyll bullen med mandelmassefyllningen.


Topping
Vispad grädde
Sukrin melis
 
Vispa grädden med lite vanilj och spritsa ovanpå, avsluta med hatten!








 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar