torsdag 12 februari 2015

LCHF müsli / granola med lakrits och frön


Detta är min favorit müsli som jag äter med chiapudding till frukost nästan varje dag.

1 äggvita
120 g sötmandel
20 g skalade sesamfrön
50 g normalsaltat smör
70 g mandelmjöl
70 g kokosflingor
2-3 tsk lakritspulver
2-3 tsk torkad ingefära
1 nypa salt
0,5 dl linfrön
0,5 dl pumpafrö
0,5 dl solroskärnor
1 dl kokosflak
1 dl mandelflagor

Vispa äggvitan bubblig. Blanda sedan ner de torra ingredienserna och de hackade sötmandlarna.
Fördela smöret med fingrarna tills konsistensen är sammanhängande som en stor klump.
Smula sedan granolan över en plåt som du ställer in i 150 grader varmluft cirka 15-20 minuter.

Rör runt försiktigt var tredje minut. Mandlarna ska vara krispiga utan att smulorna bränns.
Efter ca 10 minuter blandar du i frö och kokosflaken
 Det tar sammanlagt cirka 15-20 minuter.

När müslin är klar och fått svalnat helt häller du upp den i en lufttät burk.
Min brukar stå på köksbänken och är slut på ca 2-3 veckor.


2 kommentarer:

  1. Hej!
    Vilka nötter är det som inte ska brännas?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skrivfel av mig brukar variera sötmandlar med hasselnötter ibland.

      Radera