torsdag 12 februari 2015

LCHF lussekatter

Jag bara älskar saffran och lussekatter och dessa är en klar godkänd LCHF variant.
8-10 stycken
 
4  ägg
Sötning med sötma motsvarande 5 msk socker
100 gram rumstempererat smör
1 dl grädde eller mjölk
1 dl mandelmjöl
1/2 dl pofiber
3/4 dl kokosmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
0,5 gram saffran
 

 

 
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg saffranet i lite mörk rom eller i 1 msk vatten under 20-30 minuter innan för fin färg på brödet.
Vispa ägg och sötning fluffigt. Blanda de torra ingredienserna
Vispa ner smöret, grädden och saffranet och till slut de torra ingredienserna. Låt svälla i ca 10 minuter innan du formar lussekatter. Om degen är för lös blanda ner lite mer kokosmjöl!


Pensla med äggvita och tryck eventuellt ner russin i katterna. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter

 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar