söndag 22 februari 2015

LCHF fryst Snickers cheesecake

Detta är en god och mäktig dessert som räcker till många och kan göras dagar i förväg.


Fyllning 2 äggvitor
2 dl grädde
300 g philadelphiaost
2 äggulor
0,5–0,75 dl valfri sötning
2 krm vaniljpulver

 Topping 85 g mörk choklad (sockerfri eller över 70%)
2 msk grädde
1 msk jordnötssmör
½ dl hackade jordnötter


 Gör botten genom att mixa samtliga ingredienser i en matberedare. Jordnötterna behöver inte bli finfördelade. Tryck ut i en form med borttagbar botten. Grädda i 180 grader, i cirka 10–15 minuter. Låt svalna.
Separera äggen. Vispa äggvitorna hårt. Vispa grädden fluffig och vispa i Philadelphiaost och äggulor. Blanda i sötning, vaniljpulver och äggvitorna. Häll i smeten i formen.


 Smält chokladen tillsammans med grädde och jordnötssmör på låg värme. Rör samman.


 Dekorera cheesecaken med chokladen och toppa med hackade jordnötter. Ställ in cheesecaken i frysen i minst 4 timmar. 

Ställ gärna fram cheesecaken ungefär en halvtimme innan det är dags att servera så att den inte blir så hård."



2 kommentarer:

  1. Ser supergod ut! :)
    Men var finns recept på botten? Kan bara se fyllning och topping..

    mvh

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj beklagar det måste blivit något fel skall fixa fullständigt recept imorgon

      Radera