söndag 22 februari 2015

LCHF fryst Snickers cheesecake

Detta är en god och mäktig dessert som räcker till många och kan göras dagar i förväg.


Fyllning 2 äggvitor
2 dl grädde
300 g philadelphiaost
2 äggulor
0,5–0,75 dl valfri sötning
2 krm vaniljpulver

 Topping 85 g mörk choklad (sockerfri eller över 70%)
2 msk grädde
1 msk jordnötssmör
½ dl hackade jordnötter


 Gör botten genom att mixa samtliga ingredienser i en matberedare. Jordnötterna behöver inte bli finfördelade. Tryck ut i en form med borttagbar botten. Grädda i 180 grader, i cirka 10–15 minuter. Låt svalna.
Separera äggen. Vispa äggvitorna hårt. Vispa grädden fluffig och vispa i Philadelphiaost och äggulor. Blanda i sötning, vaniljpulver och äggvitorna. Häll i smeten i formen.


 Smält chokladen tillsammans med grädde och jordnötssmör på låg värme. Rör samman.


 Dekorera cheesecaken med chokladen och toppa med hackade jordnötter. Ställ in cheesecaken i frysen i minst 4 timmar. 

Ställ gärna fram cheesecaken ungefär en halvtimme innan det är dags att servera så att den inte blir så hård."



3 kommentarer:

  1. Ser supergod ut! :)
    Men var finns recept på botten? Kan bara se fyllning och topping..

    mvh

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj beklagar det måste blivit något fel skall fixa fullständigt recept imorgon

      Radera
  2. Till er som ser och funderar på prova: GÖR'T!!! Enkel att göra och var SÅ super'b god!

    SvaraRadera