söndag 22 februari 2015

LCHF Blomkålsgratäng

Hoppas glömde att ta bild på färdigt resultat så kan de va när man fårbesök och tar ett glas vin med gästerna innan middagen men gratängen är riktigt god måste jag bara säga.
 
1 blomkålshuvud
1/2 gul lök
 2 pkt bacon
5 dl creme fraiche
1 msk tomatpure
1 tsk Sambal oelek
salt och peppar
Ca 1 dl riven ost till gratinering


Gör så här :
Ställ ugnen på 225 – 250 grader. Skär lagom stora buketter från kålhuvudet. Koka upp vattnet och lägg ner blomkålsbuketterna i saltat vatten
Finhacka/ riv löken och klipp baconet. Fräs sedan baconet klart i en stekpanna och lägg ner löken som ska fräsas glansig. Vänd ner tomat pure, och creme fraiche i baconröran och låt det sjuda upp och små puttra någon minut. Medan du smaka av med salt, peppar och lite sambal oelek.
När blomkålen är lagom mjuk / lite tuggmotstånd så tar du upp den och lägger i en ugnssäker form, det ska täcka hela botten.
 
 Häll sedan över baconröran och riv sedan rikligt med ost över. Gratinera tills gratängen fått en fin färg ca 15 minuter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar