söndag 22 februari 2015

LCHF mjuk peppakaka

 
Det blir inte alltid som man tänkt sig även om smaken var ok.
Men nästa gång tar jag nog lite mer kryddor i för jag gillar kraftigare pepparkaksmak.
4 ägg
200 g philadelphiaost
125 g smör
2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
0,5 dl bakepro (kan ev ersättas med 1-2 msk fiberhusk)
2 tsk bakpulver
2 msk pepparkakskryddor
0,5 dl sukrin + knivsudd stevia
 
Sätt ugnen på 175 g
Vispa sockerersättning och ägg poröst, smält smöret.
Vispa ner smör och  philadelphiaost.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
Smöra en sockerkaksform och ”bröa” med kokosflingor.
Grädda mitt i ugnen i 35 minuter.
Jag hade inga kokosflingor att bröa med utan körde bara smör vilket inte var en bra ide som ni ser.

 Prova gärna även att servera din mjukapepparkaka med vispad grädde och lingon.
 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar